понеділок, 23 лютого 2015 12:12

Цивілізований розвиток Криму можливий тільки в складі України - Порошенко

Цивілізований розвиток Криму можливий тільки в складі України - Порошенко
Петро Порошенко. Фото: www.radiosvoboda.org

Президент України Петро Порошенко переконаний, що повноцінно Крим може розвиватися лише в складі України.

Про це йдеться у зверненні глави держави до українського народу у зв'язку з річницею трагічних подій у Криму.

"Переконаний, цивілізований розвиток Криму, реалізація його багатого потенціалу можливі лише в складі незалежної та неподільної України", - зазначено у тексті.

Порошенко нагадава, що рік тому "відбулися події, які у ХХІ столітті важко збагнути будь-якій цивілізованій людині".

"Людство стало свідком цинічних дій, спрямованих на насильницьке захоплення Криму — невід'ємної частини Української держави. Так званий референдум, оголошений та проведений одночасно з масштабним вторгненням на кримську землю російських військових, був не чим іншим, як фарсом, закликаним прикрити відкриту агресію Росії проти України", - йдеться у зверненні.

"Україна ніколи не відмовиться від своїх суверенних прав на Крим, буде захищати всіма доступними засобами права людей, які там живуть. У цьому питанні існує повний консенсус між українською владою, політиками та громадянським суспільством. В цьому ми маємо також абсолютну підтримку держав світу та всіх міжнародних організацій", - додав Порошенко.

Президент зазначив, що зараз "відомі численні факти порушення російськими окупантами прав кримських татар, етнічних українців, росіян, представників інших етносів Криму, які мають проукраїнські погляди".

"У Криму панує поліцейське свавілля, арешти за надуманим приводом, обшуки навіть у культових закладах, депортації лідерів та арешти членів Меджлісу кримськотатарського народу — представницького органу корінного народу Криму", - зазначив гарант.

"Ті, хто зараз "націоналізує" власність українських громадян, підприємств, закладів та органів влади, хто у піратський спосіб видобуває з українського шельфу корисні копалини, хто всупереч національному та міжнародному праву використовує інші ресурси України в Криму, мають знати, що доведеться повертати все незаконно взяте та відповідати за вчинене. Органами влади вже зараз здійснюється необхідна робота для відновлення прав власності за допомогою міжнародних судів", - повідомив Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Цивілізований розвиток Криму можливий тільки в складі України - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі