понеділок, 08 жовтня 2012 12:14

Через зняття мажоритарників опозиція зазнає партійних втрат?

Через зняття мажоритарників опозиція зазнає партійних втрат?
Фото: obozrevatel.com

"Бютівець" Олександр Гудима припускає, що опозиція може розглянути питання про зняття з парламентських виборів 40 кандидатів в нардепи.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Комітеті виборців не побачили конкурентної боротьби за мандати у Донецькій області

За словами політика, є округи, де представлені сильні кандидати не тільки від "Батьківщини" та "Удару", але й від влади.

Гудима прояснив, що якщо кандидати від опозиції там продовжуватимуть йти на вибори, то ймовірність перемоги провладної людини є дуже високою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція продає округи за півтора мільйона доларів

Він зауважив, що у знятті кандидатів може бути паритетність – 20 на 20. "Чи буде хтось із кандидатів відмовлятися – другорядне питання. Якщо юридично політична сила відкликає когось, то це дуже вагома річ. Коли  керівництво партій в особі Віталія Кличка, Арсенія Яценюка чи Олександра Турчинова зробить офіційну заяву, то до виборця це дійде. Він зрозуміє, що кандидата, за якого вони були готові проголосувати, знімають. Навіть якщо ця людина не захоче підкоритися волі партії, його шанси на перемогу падають. Навряд чи є такі люди з партійних кандидатів, які можуть сказати, що набирають необхідну кількість голосів тільки за рахунок своєї особистості. Можуть бути втрати серед партійців. Дехто не захоче за  10 днів до виборів працювати на окрузі і казати: "Мене зняли, але я закликаю голосувати за "Батьківщини", - зазначив "бютівець".

Нардеп погодився із думкою "нунсівця" Арсенія Яценюка, що для зняття кандидатів не обов'язково проводити з'їзд партії.

Зараз ви читаєте новину «Через зняття мажоритарників опозиція зазнає партійних втрат?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі