четвер, 14 липня 2022 16:31

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це – скоти" – Зеленський про російський обстріл Вінниці
5

Фото: president.gov.ua

Російський ракетний удар по Вінниці – це зухвалий акт російського терору. А вісім років тому російські злочинці вбили 298 пасажирів літака Boeing 777 над Донецькою областю.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський на конференції у Гаазі, повідомляє Gazeta.ua.

"За кілька днів, 17 липня, буде вже вісім років з моменту одніє з найбільш жахливих авіаційних катастроф в історії – знищення рейсу MH17. Тоді у небі над українським Донбасом російські злочинці вбили 298 людей. Загинули 80 дітей, серед них – троє немовлят", – сказав Зеленський.

"Неможливо забути фотографії з дитячими іграшками, які були знайдені на землі серед уламків "Боїнга". Час минає, про ту трагедію говорять дедалі рідше. Але правосуддя робить свою справу", – додав президент.

Україні, Нідерландам, усім партнерам-розслідувачам вдалося встановити повну картину того, що сталося з MH17, сказав Зеленський.

"Я не маю сумніву, що усі, хто здійснив той страшний злочин, отримають справедливе покарання", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теракт у Вінниці: досі шукають 46 людей

Такий злочин росіян – не єдиний, сказав.

"Та катастрофа стала лише однією з багатьох катастроф і трагедій, які спричинені первинним російським злочином – збройною агресією проти України. Це все почалося 2014 року і триває досі. Досі щоденно забирає життя наших людей", – заявив Зеленський.

Вранці російські ракети вдарили по Вінниці, сказав президент.

"Звичайне мирне місто, крилаті ракети влучили у дві громадські будівлі. Розбиті житлові будинки, медичний центр, у ньому пожежа. Це зухвалий акт російського терору. Таке не могли зробити люди – це скоти. Вісім ракет, дві з яких влучили в центр міста. Станом на цю хвилину – 20 людей загинули, серед них троє діточок. І велика кількість поранених", – заявив.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять вбитих Росією людей.

Російські окупанти обстріляли Вінницю вранці 14 липня. У центр міста потрапили три ракети.

Росіяни стріляли з акваторії Чорного моря, гатили крилатими ракетами "Калібр" з підводного човна.

Від ворожого обстрілу загинули 20 людей, в тому числі три дитини. 52 людини госпіталізували.

Зараз ви читаєте новину «"Це – скоти" – Зеленський про російський обстріл Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі