четвер, 21 березня 2019 07:20

Це брехня і прояв корупції - посольство США відреагувало на заяву Луценка

Це брехня і прояв корупції - посольство США відреагувало на заяву Луценка
Також у посольстві наголосили, що озвучування претензій у американських медіа не робить ці претензії правдивими. Фото: з відкритих джерел

Заяви генпрокурора Юрія Луценка про передачу йому послом США Марі Йованович переліку "недоторканних" для правосуддя осіб не відповідають дійсності. Повідомляє посольство США, передає ТСН.

"Заяви генерального прокурора України не відповідають дійсності і мають на меті послабити репутацію посла Йованович", - йдеться у тексті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР відкрило кримінал проти Луценка

І додається, що звинувачення на адресу представників США є корупцією.

"Такі атаки поглиблюють нашу рішучість допомогти Україні в досягненні перемоги у боротьбі з корупцією".

Також наголошується, що озвучування претензій у американських медіа не робить ці претензії правдивими.

"Щоб досягти успіху, Україна потребує відданих урядовців та сильних антикорупційних інституцій", - наголошується в тексті. Дипломати пояснили, що їхня країна неухильно дотримується взятих на себе зобов'язань, зокрема й фінансової підтримки необхідних для розвитку України змін у системі правосуддя, однак розподіляє кошти з огляду на потреби моменту. "У разі відсутності політичної волі, наприклад, з боку Генеральної прокуратури, ми виконуємо свою відповідальність перед платниками податків США і переміщуємо кошти допомоги туди, де вони можуть зробити позитивний результат", - пояснили в посольстві.

Напередодні Луценко заявив, що під час першої зустрічі після призначення на цю посаду із послом США Марі Йованович, вона передала йому список осіб, проти яких не можна проводити розслідування. Також поскаржився, що його відомство не отримало $4 млн, які США мали виділити як підтримку.

Зараз ви читаєте новину «Це брехня і прояв корупції - посольство США відреагувало на заяву Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі