пʼятниця, 15 липня 2011 15:16

"БЮТівці" вимагають завести справу на суддю Кірєєва за видалення Тимошенко

"БЮТівці" вимагають завести справу на суддю Кірєєва за видалення Тимошенко

Депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" звернуться в Генеральну прокуратуру України з вимогою порушити кримінальну справу щодо судді Печерського районного суду Родіона Кірєєва за порушення законодавства при розгляді "газової справи".

Про це в інтерв'ю журналістам сказав "бютівець" Юрій Одарченко.

Юрій Одарченко обурений, що судове засідання триває без підсудної Юлії Тимошенко, яку суд видалив із зали засідань раніше.

"Ми змушені зробити сьогодні такий крок, і звернутися до Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальну справу проти судді Кірєєва", - заявив він.

На засіданні суду в п'ятницю головуючий суддя Родіон Кірєєв постановив видалити із зали суду депутата Юрія Одарченка у зв'язку з тим, що той порушував порядок.

В п'ятницю суддя також зажадав, щоб депутат Гарегін Арутюнов залишив зал засідань.

Як повідомлялося, Печерський районний суд розглядає справу про перевищення службових повноважень Юлії Тимошенко при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади та службових повноважень).

За інформацією Генпрокуратури, Тимошенко, перевищуючи службові повноваження при укладанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році, завдала державі збитків на суму понад 1,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «"БЮТівці" вимагають завести справу на суддю Кірєєва за видалення Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі