пʼятниця, 06 серпня 2010 13:48

БЮТ з Луценком має показати, хто головний серед помаранчевих - політолог

БЮТ з Луценком має показати, хто головний серед помаранчевих - політолог

Формування "Народною Самообороною" і БЮТ спільних списків на місцевих виборах має показати об'єднавчі тенденції в постпомаранчевому таборі навколо сили екс-прем'єрки Юлії Тимошенко.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив науковий директор Школи політичної аналітики НАУКМА Олексій Гарань.

"Якщо говорити про позицію "Народної самооборони", то на жаль, я змушений констатувати, що була прекрасна, хороша ідея, але, на жаль, цілий ряд учасників "Народної самооборони", і в тому числі і спонсори, і ряд депутатів, вони повелися таким чином, що від принциповості цілої групи мало що залишилося. Скажімо, частина "народних самооборонців" перейшла до коаліції формально, а деякі готові до співпраці з ними де-факто. Тому, безумовно, "Народна Самооборона" зараз є дуже послабленою і навряд чи може виступати як самостійний гравець", - вважає політолог.

"Тобто, в даному випадку вона дрейфує в бік БЮТу як до більш сильного гравця. Власне, аргументація Луценка полягає в тому, що інші опозиційні помаранчеві сили поки що не є достатньо сильними. І за цих умов все-таки, яка б не була критика, БЮТ лишається найбільшою силою на помаранчевому полі. Перед БЮТом, звичайно, стоїть дуже серйозна задача модернізації", - вважає експерт.

На думку Гараня, об'єднані списки "Самооборони" і БЮТ мають продемонструвати, що БЮТ залишається головною політичною силою серед постмайданних партій.

"БЮТу важливо що? Є цілеспрямована позиція Партії регіонів, спрямована на подрібнення опозиції. Тобто, опозиція розколота, але Партія регіонів закликає до того, щоб її ще більше розколоти. Виділити конструктивну опозицію, як у випадку з "Фронтом змін" Арсенія Яценюка. Тому для БЮТу це важливо з тої точки зору, що він показує: дивіться, є сили, які ідуть. Виступає центром притягнення інших постпомаранчевих сил", - зазначає політконсультант.

Нагадаємо, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко заявив, що партія "Батьківщина"і "Народна самооборона" матимуть спільні списки на місцевих виборах. За його словами, про це він уже домовився із Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ з Луценком має показати, хто головний серед помаранчевих - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі