понеділок, 12 жовтня 2020 23:24

"БРСМ-Нафта" фінансує "Партію Шарія" - розслідування

"БРСМ-Нафта" фінансує "Партію Шарія" - розслідування
Показали фінансову частину "Партії Шарія". Фото: Обозреватель

"Партію Шарія" фінансує всеукраїнська мережа автозаправних станцій "БРСМ-Нафта", яка "проганяла" гроші через громадські організації.

Гроші шаріївцям видає Анжела Ларкіна, керівник ряду підприємств, за якими стоїть бренд "БРСМ-Нафти", свідчать внутрішні чати партії, які виявилися в розпорядженні журналістів проєкту Bihus.info.

Згідно оприлюдненого листування, співробітників партії навіть зобов'язують користуватися бензином саме "БРСМ-Нафти", хоча вони не хочуть цього робити через погану якість палива.

Саме Ларкіна погоджує всі витрати партії. Вона або відправляє в офіси готівку, або вирішує, яким іншим способом передати гроші в те чи інше регіональне представництво партії.

Анжела Ларкіна у відповідь на прохання редакції прокоментувати зазначену інформацію, сказала, що не розуміє, про що мова.

Іван Мамчур, шостий номер у списку партії на виборах 2019 року, через банківську карту якого, за даними журналістів, також видавалися гроші для партії, відмовився спілкуватися з журналістами на цю тему.

У розслідуванні з'ясовано, що за кожну згадку на телеканалах партії політичні експерти отримують від $45 до $1000.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія прокремлівського блогера Шарія поширює карту України без Криму

У 2019 "Партія Шарія" брала участь у виборах до Верховної Ради, але не подолала прохідний бар'єр. Реєстрація ЦВК партії одіозного проросійського блогера спровокувала масові протести в Києві. Згодом Шарія зняли з виборів, так як він не проживав в Україні протягом п'яти років.

Зараз ви читаєте новину «"БРСМ-Нафта" фінансує "Партію Шарія" - розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі