середа, 31 серпня 2011 15:42

Бродський не захотів сидіти поруч із Цушком
20

Фото: Фото: Андрій Шматов

Сьогодні урядовці почали збиратися на засідання о 9:40. Першим прийшов міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога. Поспостерігав, як працівник Кабміну підрізає рослину перед кріслом прем'єра, кілька хвилин пофліртував із журналісткою та вийшов до сусідньої зали, куди пресу не пускають. Повернувся вже разом з колегами по уряду й жваво спілкувався з ними. Можна було роздивитися подарунковий напис на годиннику міністра культури Михайла Кулиняка: "Від президента України".

Коли зайшов до зали уповноважений з питань дерегуляції госпдіяльності Михайло Бродський, він побачив, що його пересадили зі звичного місця в середині зали. Тепер там місце глави Держагенції з питань науки, інновацій та інформатизації Володимира Семиноженка. Табличка з іменем Бродського стоїть на сусідньому столі, поруч з главою Антимонопольного комітету Василем Цушком.

"Вася, прости, но я хочу сидеть на своем месте", - звернувся Бродський до Цушка й поміняв місцями свою табличку та Семиноженка, який ще не прийшов.

Міністри обговорювали медичну галузь та підготовку до 1 вересня. Прем'єр Микола Азаров у вступному слові вже в котре "пройшовся" по Міністерству охорони здоров'я.

"Ми виробляємо тестові системи, наприклад, для СНІДу, і відправляємо їх за кордон. Давно розроблена нашими вченими унікальна технологія виробництва "фактору крові". Але, як виявилось, вітчизняний виробник абсолютно не знає планів Міністерства охорони здоров'я: які прилади чи вакцини потрібні, в якій кількості, на яких перспективних розробках треба зосередитися. Тому виробничих планів для внутрішнього ринку практично не існує. А коли тендери оголошені, виробники, в яких цикл виробництва понад три місяці, просто не "вписуються" в прокрустове ложе тендерних процедур. Тобто відсутній нормальний, інформативний діалог з вітчизняними виробниками", - сказав Азаров.

Прем'єр запевнив, що наступного року напрацюють нову програму, яка вирішить цю проблему.

Зараз ви читаєте новину «Бродський не захотів сидіти поруч із Цушком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі