понеділок, 29 листопада 2010 12:56

Бродський хоче підняти мінімальну зарплату до 2 тисяч гривень

Бродський хоче підняти мінімальну зарплату до 2 тисяч гривень

Мінімальна зарплата в Україні має бути від 2 тисяч гривень.

Про це у своєму блозі сьогодні, 29 листопада 2010 року, заявив голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Бродський.

"Вважаю, що мінімальна зарплата в Україні має бути від 2 тисяч гривень. За меншу суму прожити не можна. Думаю, після прийняття Податкового кодексу, протягом року можна було б підняти мінімалку до такого рівня. А також збільшити пенсії в 1,5 - 2 рази", - пише Бродський.

На даний момент мінімальна місячна зарплата в Україні з 1 жовтня 2010 року становить 907 грн. З 1 грудня 2010 року згідно зі статтею 53 Закону України "Про державний бюджет України на 2010 рік" мінімальна зарплата в Україні зросте на 15 грн., склавши, таким чином, 922 грн. в місяць.

Нагадаємо, нещодавно завершився експеримент, організований Національним форумом профспілок України, в ході якого п'ять добровольців спробували реалізувати можливість прожити 1 місяць на 907 грн. За результатами експерименту його організатори зробили висновок, що, кількість коштів, на які пропонує жити нинішній уряд, не забезпечує навіть біологічно достатнього рівня харчування.

Згадуваний головою Держкомпідприємництва Податковий кодекс, прийнятий Верховною Радою 18 листопада 2010 року, викликав невдоволення українських підприємців, що вилилося в масштабні акції протесту в Києві і інших містах України.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Бродський хоче підняти мінімальну зарплату до 2 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі