четвер, 08 жовтня 2020 11:07

Британія забезпечить ВМС України передовим озброєнням

Британія забезпечить ВМС України передовим озброєнням
Йдеться про постачання сучасних зразків військової техніки та новітнього високоточного озброєння, налагодження виробництва окремих видів військової продукції в Україні. Фото: pixabay.com

Міноборони України та Сполученого Королівства Великої Британії й Північної Ірландії підписали меморандум про посилення співпраці у військово-технічних сферах. Документ від імені України підписав міністр оборони Андрій Таран.

За його словами, йдеться про постачання сучасних зразків військової техніки та новітнього високоточного озброєння, налагодження виробництва окремих видів військової продукції в Україні, а також будівництво об'єктів базування ВМС, повідомили в Департаменті стратегічних комунікацій Міноборони.

"Реалізація цих проєктів дасть змогу значно посилити спроможності та бойовий потенціал українського флоту, сумісність вітчизняних ВМС з військово-морським компонентом держав - членів НАТО. Крім того, розраховуємо, що це стане драйвером відновлення суднобудівної галузі України і дасть змогу залучити в нашу економіку найсучасніші технології", - зазначив Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія хоче профінансувати український флот на €1,4 млрд

У рамках візиту президента України Володимира Зеленського до Великої Британії міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з державним секретарем у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Домініком Раабом. Кулеба поінформував про створення Кримської платформи та запросив Велику Британію до участі в ньому.

Зараз ви читаєте новину «Британія забезпечить ВМС України передовим озброєнням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі