субота, 05 березня 2022 01:49

Значна кількість білоруських військовослужбовців відмовляються виконувати злочинні накази: оперативна інформація Генштабу

Значна кількість білоруських військовослужбовців відмовляються виконувати злочинні накази: оперативна інформація Генштабу
Генеральний штаб доповів оперативну обстановку. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на 24.00 04.03.2022.

"На білоруському кордоні з Україною продовжують перебувати БТГр зі складу 38 одшбр ЗС РБ. Проте, через відмову значної кількості військовослужбовців виконувати злочинні накази, триває робота щодо переконання особового складу виконувати завдання на території України", йдеться в повідомленні.

Противник продовжує наступальну операцію проти України за підтримки авіації та застосовує високоточну зброю.

Основні зусилля окупанти зосереджували на оточенні міст Київ та Харків. Крім того, ворог має намір вийти на адміністративні кордони у Луганській та Донецькій областях та у подальшому створити сухопутний коридор з окупованим Кримом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії військових ресурсів залишилося до неділі - Грозєв

На Поліссі противник розгороджує шляхи в районі Бородянки, ймовірно з метою подальшого висування у напрямку Києва. Окупаційні підрозділи було зупинено у районах Шибене та Катюжанка. У районі Димера окупант продовжує створення району оборони.

Угруповання оборони міста Київ продовжує відбиття наступу противника, нанесення ураження його наступальним угрупуванням та утримання визначених рубежів.

Окупанти не полишають спроб виявити слабкі місця в обороні Маріуполя, для цього використовують мобілізаційний ресурс окупованих районів Донбасу.

Окупанти також намагаються продовжити наступ у напрямку Запоріжжя, а підрозділи зі складу 20 загальновійськової армії Західного воєнного округу ЗС РФ - роблять спроби обійти Харків та рухатися у південно-західному напрямку.

В районі Одеса – Затока, у зв'язку з погіршенням погодних умов, загарбник відвів корабельне угрупування та кораблі десанту у район західніше Кримського півострова.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Значна кількість білоруських військовослужбовців відмовляються виконувати злочинні накази: оперативна інформація Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі