понеділок, 02 квітня 2018 19:48

Більше за президента і прем'єра - у Порошенка порахували статки антикорупціонерів

Більше за президента і прем'єра - у Порошенка порахували статки антикорупціонерів
За словами представника президента у парламенті Ірини Луценко, антикорупціонери мають більше доходів, ніж президент. Фото: 112

Антикорупційні активісти задекларували більше, ніж президент і прем'єр.

Про це сказала представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко в ефірі "112".

"Позиція фракції БПП - скасовувати е-декларування. Суспільство вже побачило по 1,5 мільйона в рік доходів у антикорупціонерів, більше ніж у президента, прем'єра, генпрокурора. І позики, які взяли всяких різних у подружок. Хлопці на допомогу наших міжнародних партнерів живуть непогано. Доходи мають хороші. Тобто, є за що критикувати і бути антикорупціонером. Думаю, вони себе добре почувають. У владу вони не йдуть, у депутати поки що не можуть. От вони на тих великих європейських грошах і піаряться".

Ірина Луценко зазначила, що фракція "Блок Петра Порошенка" проголосує за відміну змін до закону про е-декларування.

"Можливо депутати розглянуть законопроекти, які внесли Парубій і Тимошенко. Просто буде аналіз і результативність голосування. Звичайно ми будемо підтримувати закони, запропоновані президентом і ті закони, які відміняють е-декларування для громадських активістів та іноземців", - сказала Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть поставити на Кличка - ЗМІ

До 1 квітня всі чиновники мають подати свої електронні декларації за 2017 рік. Разом із ними вперше декларуються й антикорупційні активісти. Такі вимоги для громадських організацій депутати запровадили минулого року. Зміни до законодавства підписав президент Порошенко. Європейський комісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган зробив жорстку заяву через нескасоване декларування для антикорупціонерів. Після критики ЄС президент змінив думку і просив парламент скасувати зміни. Проголосувати Верховна Рада зможе тільки 3 квітня.
Тим часом, у НАЗК пояснили, що технічний персонал офісів антикорупційних організацій не зобов'язаний подавати декларації.

Зараз ви читаєте новину «Більше за президента і прем'єра - у Порошенка порахували статки антикорупціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі