понеділок, 02 лютого 2015 15:08

Бойовики не хочуть розмовляти з Кучмою, бо Москва не хоче миру - експерт

Бойовики не хочуть розмовляти з Кучмою, бо Москва не хоче миру - експерт
Reuters

Небажання ватажка донецьких бойовиків Олександра Захарченка вести переговори з екс-президентом Леонідом Кучмою в Мінську свідчить про незацікавленість у мирному врегулюванні війни на Донбасі.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

За словами експерта, хоча Кучма не володіє дипломатичним талантом, однак є політичною фігурою. Натомість, бойовики відмову від переговорів з Кучмою використовують, як привід.

"Це лише привід. Якщо було би бажання...Як кажуть, президентів колишніх не буває. Це політична фігура, яка не ховається, яка має певний авторитет. І вона уповноважена. Це привід, за який зачепилися ЛНР і ДНР", - зазначив Золотарьов.

Водночас, політолог припускає, що пропозиції терористів замінити Кучму та Медведчука, є особистим бажанням президента Росії Володимира Путіна.

"Ми побачили, що минулого тижня різко збільшилась кількість зіткнень на Донбасі.І після Донецького аеропорту в центрі уваги опинилися Дебальцеве, Маріїнськ. І більшість експертів побачили в цьому те, що Москва намагається перейти до переговорів з кращих позицій. Але фактично події минулої суботи та неділі показали, що ці переговори не дали жодного результату. Враховуючи ступінь самостійності Захарченка і Плотницького можна зробити висновок, що Москва не зацікавлена в примиренні і мирному врегулюванні. Ще треба додати до цього зовнішній фактор. Західні лідери йти на жодні поступки Росії не будуть. І жорсткі санкції є питанням часу", - зауважив експерт.

Нагадаємо, що лідер донецьких бойовиків Олександр Захарченко заявив, що відмовляється їхати на переговори в Мінськ, поки Україну представляє "приватна особа" Леонід Кучма.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики не хочуть розмовляти з Кучмою, бо Москва не хоче миру - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі