вівторок, 23 березня 2010 20:37

Бойко не привезе з Москви результат, на який очікує Янукович

Бойко не привезе з Москви результат, на який очікує Янукович

Критикувати ідею створення газотранспортного консорціуму зарано. Про це в програмі Точка зору заявив політолог Михайло Погребінський.

"Щодо захисту українських інтересів, то тут можна говорити серйозно лише тоді коли ми побачимо, який конкретно формат у цього консорціуму. Як кажуть у подібних речах: диявол у дрібницях. – зазначив Погребінський.  – Можливо, це буде варіант, який піде на користь українським інтересам, а також можливий зовсім інший варіант. Треба почекати і будь-яка критика, яка зараз лунає наперед вона мені видається несерйозною".

Також Погребінський вважає, що швидких конкретних результатів від нинішньої поїздки міністр палива та енергетики Юрія Бойка до Москви не слід очікувати.

" Яне думаю що можна чекати від переговорів у Москві якихось остаточних рішень, - сказав Погребінський. – Я думаю,  що це перший крок. Я сумніваються у тому, що буде конкретний результат".

Експерт з економічних питань Олександр Тодійчук також вважає, що швидкого результату не слід очікувати. "Росіяни будуть намагатися якомога довше балансувати, - сказав експерт. - Оскільки кожен місяць за цих газових умов дає великі надходжень в  бюджет Росії. Крім того, якщо буде якийсь результат по більш широкому використанні української газової системи, то падають акції Південного потоку".

Водночас Тодійчук не виключає невеликих поступок, як наслідок переговорів. "Буде  створена комісія, спільні органи, будуть визначені якісь напрямки і може бути підписаний меморандум, який дасть можливість більш зосереджено працювати спільній робочій групі", - пояснив експерт. 

Тодійчук також зазначив, що головною метою української сторони під час газових переговорів є домогтися зниження ціни на газ на $100.  Як нагадав експерт, наразі ціна за тис. куб.м газу для України становить $305.

" У нас має бути ціна $205-210 доларів", - вважає експерт.

Нагадаємо, що 23 березня українська делегація на чолі з міністром палива і енергетики Юрієм Бойком вилетіла до Москви для переговорів з газових питань.

Раніше Президент і уряд України заявляли, що вважають завищеною ціну на російський газ для України.

19 березня прем"єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна купує російський газ за "невиправдано високою" ціною і, що наступного тижня українська делегація перебуватиме в Москві з метою перегляду невигідного для України газового контракту.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Бойко не привезе з Москви результат, на який очікує Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі