пʼятниця, 16 листопада 2012 11:13

Богословська відзначила газовий прорив в Україні

Богословська відзначила газовий прорив в Україні
Інна Богословська: це величезний напрямок роботи. Фото: obozrevatel.com

Народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська зазначила, що одне з головних завдань для України - зменшення споживання російського газу. Про це вона заявила в ефірі програми "Досвід" на Першому національному каналі, повідомляє прес-служба ПР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інна Богословська не проти мати дітей від цивільного чоловіка

"Ще 5 років тому ніхто не вірив, що ми почнемо промисловий видобуток газу на Чорноморському шельфі. З точки зору прориву для України - це величезний крок. Ми вже починаємо будівництво терміналу для зрідженого газу. Це теж великий крок, безумовно, вимагає великої кількості переговорів на міжнародному ринку, але це значний крок уперед", - зазначила політик.

За її словами, на першому місці для України стоїть завдання видобутку власного газу. "Адже це робочі місця для наших громадян, це величезний напрямок роботи, яка триває вже більше 2 років", - зазначила Богословська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати скучили один за одним: Бахтєєву і Богословську обіймали колеги

Також, як повідомила парламентарій, Україна вже зменшила споживання імпортного газу з 44 мільярдів до 27 в цьому році. "Для нас важливо скоротити імпорт російського газу. Міністерство енергетики поставило завдання - звести імпорт російського газу до 15-12 мільярдів кубів за кілька років", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «Богословська відзначила газовий прорив в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі