понеділок, 02 лютого 2015 14:39

Бойовики примушуватимуть жителів Донбасу йти воювати — експерт

Бойовики примушуватимуть жителів Донбасу йти воювати — експерт
Фото: gazeta.ua

Росіянам не вистачає солдатів для ведення війни на Донбасі. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Ігор Козій, коментуючи заяву лідера самопроголошеної ДНР Олександра Захарченка, що на Донеччині розпочнеться мобілізація.

"Заява Захарченка — це не залякування. Бойовики створювали для цього всі передумови. Обстрілювали з обох сторін не тільки тому, щоб почати конфлікт. А також, щоб примусити жителів Донбасу йти воювати. Населення змушене шукати роботу на війні, бо немає за що їсти, вдягатись, руйнуються їх домівки. Згадайте, радянські часи. Тоді мешканці села, особливо західних областей, вимушені були йти в армію. Причина — дискримінаційна політика з сільськогосподарськими податками. Пішовши до армії, люди могли отримати щось схоже на зразок паспорта, поїхати з села і більш-менш одягнутися чи поїсти. Така ж політика вибирається і зараз", — розповів він.

Експерт зазначив, що у бойовиків не вистачає людських ресурсів: "Тому шукають солдатів. Росіяни не розуміють навіщо їхати добровольцем на Донбас. Тим паче, назад можна не повернутися. Бойовикам буде важко примушуватимуть жителів Донеччини воювати. Тому що порушена система обліку у військових комісаріатах. Скоріше за все, робитимуть це по факту. Тобто ходитимуть по квартирах, шукатимуть на вулиці. Прихильники того, що відбувається на Донбасі, вже давно воюють з російськими бойовиками. Залучений кримінал. Значить залишились ті, хто не хоче йти в армію. Їх примушуватимуть йти туди під виглядом мобілізації".

Козій додав, що надалі від російських найманців слід очікувати продовження бойових дій.

"Путін хоче чергової війни. Вона йому потрібна. Він не хоче програти майбутні президентські вибори. Створюються умови, як вийти з війни переможцем".

Нагадаємо, Захарченко заявив, що в Донецькій області проведуть загальну мобілізацію. Вона запланована через 10 днів. Викличуть до 100 тисяч людей.

 

Зараз ви читаєте новину «Бойовики примушуватимуть жителів Донбасу йти воювати — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі