пʼятниця, 24 лютого 2017 16:57

Блокадою Донбасу повинна керувати держава - нардеп

Блокадою Донбасу повинна керувати держава - нардеп
Фото: 112.ua

Блокадою торгівлі з окупованими територіями Донбасу повинні керувати державні органи.

Таку думку висловив народний депутат Юрій Береза в телеефірі.

"Є кілька моментів, які повинна брати на себе тільки держава. Один із них - блокада. Вона повинна проводити під керівництвом держави і державних інституцій. Є Служба безпеки, є поліція. Вони повинні цим займатися. Добровольці не мають брати на себе не властивих їм функцій", - сказав Береза.

Він висловився проти того, щоб народні депутати брали участь у блокаді.

"Мені здається, що деякі депутати загралися у переговорний процес і, використовуючи авторитет, силу, переконання добровольців, які 2014 року віддавали життя за Україну, маніпулюють ними. Вважаю, що народні депутати повинні в залі прийняти закон про повну заборону торгівлі, а потім контролювати його виконання", - наголосив Береза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з фракцій залишає парламент і їде на Донбас

25 січня ветерани АТО та народні депутати Семен Семенченко, Тарас Пастух і Володимир Парасюк заблокували залізницю між станціями Світланове та Шипілове. Пізніше – ще одну ділянку залізниці на Луганщині. Також учасники блокади перекривають автомобільні шляхи.

Блокувальники хочуть припинити торгівлю з окупованими районами Донецької і Луганської областей. Окрім товарів, звідти постачають вугілля. Уряд запевняє, що блокада ОРДЛО підриває енергетичну безпеку країни. 15 лютого на позачерговому засіданні Кабмін ввів надзвичайний стан у сфері енергетики.

Голова партії "Самопоміч" Андрій Садовий підтримав дії ініціаторів економічної блокади Донбасу, депутатів Семенченка та Соболєва. Також блокаду підтримала "Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «Блокадою Донбасу повинна керувати держава - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі