середа, 12 січня 2022 13:19

Блінкен пообіцяв допомогу Україні, якщо дипломатія не допоможе

Блінкен пообіцяв допомогу Україні, якщо дипломатія не допоможе
Блінкен сказав, що НАТО може посилити свою присутність у прифронтових державах. Фото: Reuters

Державний секретар США Ентоні Блінкен пообіцяв у випадку провалу дипломатичних зусиль щодо дій Росії посилять присутність сил НАТО у прифронтових державах Альянсу.

Про це йдеться в заяві Держдепу США після телефонної розмови Блінкена і міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Блінкен пообіцяв вдатися до економічних заходів проти Москви та збільшити військову допомогу Києву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США вимагають від Росії пояснень щодо перекидання військ до українського кордону

"Держсекретар підтвердив свою підтримку дипломатії як єдиного відповідального шляху вперед, і що без України жодних предметних дискусій щодо України не буде. Він повторив: якщо Росія обере шлях подальшого конфлікту, Сполучені Штати і наші союзники й партнери готові забезпечити величезні витрати для російської економіки, посилити присутність НАТО в прифронтових державах Альянсу і збільшити оборонну допомогу Україні", – йдеться в повідомленні.

Уздовж кордону з Україною на кінець листопада 2021 року Росія зосередила майже 92 тис. військових і значну кількість техніки у своїх західних областях та окупованому Криму. Українська й американська розвідки попереджають, що Кремль може готувати повномасштабне вторгнення.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що воно може розпочатися в січні-лютому 2022-го. Офіційно Москва це заперечила. Проте висловлювання деяких кремлівських посадовців свідчать про протилежне.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен пообіцяв допомогу Україні, якщо дипломатія не допоможе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі