середа, 06 липня 2022 03:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Блінкен не планує проводити зустріч з Лавровим на саміті G20

Блінкен не планує проводити зустріч з Лавровим на саміті G20
Блінкен не планує зустрічатися з Лавровим на саміті G20. Фото: ТАСС

Переговори за участю глав зовнішньополітичних відомств США та Росії – Ентоні Блінкена та Сергія Лаврова на саміті G20, що пройде на індонезійському острові Балі 7-8 липня, не плануються.

Про це повідомив офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс в коментарі Reuters. Він назвав невідповідним час для зустрічі дипломатів, зумовивши це тим, що зараз в Україні триває війна, яку розв'язала РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Австралії розповів, який прийом чекає Путіна на саміті G20

"Я б не очікував жодних зустрічей", - зазначив він.

Дипломат пояснив, що рішення не проводити зустріч з Лавровим пов'язане з військовим вторгненням РФ на територію України.

"Тому з цієї причини час для того, щоб держсекретар контактував з міністром закордонних справ Лавровим, невідповідний. Не слід очікувати на двосторонню зустріч з міністром закордонних справ Лавровим під час цього візиту", - сказав Прайс.

Він додав, що американська сторона для початку хоче побачити серйозність із боку Росії щодо дипломатії.

"Поки що ми цього не бачили. Ми хотіли б, щоб російська сторона дала нам причину провести відповідну зустріч", - підкреслив представник Держдепартаменту США.

Раніше стало відомо, що президент Росії Володимир Путін прийняв запрошення Індонезії взяти участь у саміті G20. Його нібито запросили взяти участь в очному форматі, але його представник заявив, що це питання ще опрацьовують.

Пізніше прем'єр-міністр Італії Маріо Драґі заявив, що Відодо скасовує приїзд Путіна на саміт G20.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен не планує проводити зустріч з Лавровим на саміті G20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі