вівторок, 09 серпня 2022 21:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Бійтесь, окупанти, ми вже йдемо" – Сенцов

"Бійтесь, окупанти, ми вже йдемо" – Сенцов
Український режисер Олег Сенцов зараз воює на фронті. Фото: Facebook-сторінка

Український режисер, колишній в'язень Кремля Олег Сенцов прокоментував сьогоднішні вибухи в тимчасово окупованому Криму.

Півострів буде деокуповано, заявив режисер у вівторок, 9 черпня, у Facebook.

"Коли навесні 2014 року я допомагав евакуації з Новофедорівки військових, які залишилися вірні присязі, то наша армія являла собою сумне явище. Зараз, через вісім років, ЗСУ потужно заявляє про своє майбутнє повернення до Криму. Бійтесь, окупанти, ми вже йдемо!" – пише Сенцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пака морюшко", "Пращай пісочєк" – мережі про вибухи в Криму

Олег Сенцов народився у Сімферополі. У травні 2014 року російські окупанти викрали режисера, звинуватили його у "підготовці терористичного акту".

У Ростові-на-Дону росіяни засудили Сенцова до 20 років тюрми. У колонії в місті Лабитнангі оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів Кремля. Воно тривало 145 днів.

Режисера звільнили з російського полону у вересні 2019 року під час обміну.

Вибухи на аеродромі біля селища Новофедорівка в окупованому Криму пролунали сьогодні близько 16:00. Після чого над летовищем здійнявся густий чорний дим.

На летовищі базувалися російські літаки, які зазвичай атакують ракетами південь України. За даними "Радіо Свобода", там перебував 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії, до складу його входять літаки Су-30 СМ, Су-33 та бомбардувальники Су-24 М.

Міністерство оборони України заявило, що не може встановити причину займання на території аеродрому "Саки" біля Новофедорівки. Однак нагадало про правила пожежної безпеки і заборону куріння у невстановлених місцях.

Тим часом радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк заявив, що вибухи у Новофедорівці стали тільки початком.

Зараз ви читаєте новину «"Бійтесь, окупанти, ми вже йдемо" – Сенцов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі