пʼятниця, 23 вересня 2011 15:07

"Беркут" не пускав бунтуючих студентів до Табачника

"Беркут" не пускав бунтуючих студентів до Табачника

Сьогодні студенти продовжили свою акцію протесту з вимогою відставки Дмитра Табачника з  посади міністра освіти та науки.

Група активістів студентської організації "Пряма дія" зранку попрямувала колоною з Михайлівської площі у Києві в бік Європейської площі. Близько 50 осіб організованою колоною рушили з Михайлівської площі, на якій їм, згідно з рішенням суду, не дозволено проводити в п'ятницю цю акцію, Трьохсвятительською вулицею в бік Європейської площі.

Пізніше стало відомо, що у центрі Києва на Михайлівській площі відбулися зіткнення між активістами студентської організації "Пряма дія" і міліцією.

Студенти, які були заблоковані міліціонерами на початку вулиці Трьохсвятительській, раптово зірвалися з місця і побігли Михайлівською площею у бік Дипломатичної академії.

Після цього їх оточили співробітники міліції та спецпідрозділу "Беркут".

У свою чергу, заступник начальника прес-служби столичної міліції Володимир Дмитренко заявив, що міліція тримала в кільці студентів, які хотіли йти до Кабміну, оскільки вони допускали хуліганські витівки, а серед них виявлені футбольні хулігани.

"У момент досягнення компромісу з організаторами, про те, що колона студентів піде по Трьохсвятительській до Європейської площі, група футбольних хуліганів почала прориватися на вулицю Михайлівську", - заявив Дмитренко.

Студенти спростовують заяву МВС. За їх словами, коли вони рушили по вулиці Трьохсвятительській перед ними поставили кордон, хоча акція на цій вулиці не була заборонена.

Зазначимо, що паралельно студенти проводять акцію протесту і під стінами Києво-Могилянської академії на Контрактовій площі.

Зараз ви читаєте новину «"Беркут" не пускав бунтуючих студентів до Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі