четвер, 12 липня 2007 12:02

Березовській видав книгу "Мій майдан Незалежності"

На книжкових полицях українських магазинів сьогодні має з"явитися нова книга про "помаранчеву" революцію, автором якої є скандальний олігарх Борис Березовській, що нині мешкає в Лондоні.

У книзі "Мій майдан Незалежності" зібрані всі інтерв"ю Березовського на тему української політики, листування з лідерами 2004-2005 років і два знамениті листи екс-прем"єрові Юлії Тимошенко і Президентові Віктору Ющенку, в яких олігарх не приховував того факту, що особисто фінансував "помаранчеву" революцію.

"У книзі – все, що має відношення до 2003 року, коли я говорив, що президентом стане Ющенко, але мені ніхто не вірив, закінчуючи 2007 роком, коли я давав оцінку рішенню Ющенка про дострокові парламентські вибори. Читач зрозуміє, що моя позиція ніколи не мінялася на відміну від тих політиків, які, не зважаючи на перемогу Ющенка, примудрились усе програти. У своїх прогнозах щодо України я був точний", – зазначає Борис Абрамович.

Зокрема, в тексті листа, призначеного 2005 року лідерці БЮТ, Березовській вчить Тимошенко лякати ворогів "помаранчевої" революції і піаритися перед українським народом:

"...Вам навряд чи вдасться до парламентських виборів продемонструвати народу відчутні економічні успіхи (дай Бог, щоб не стало гірше). Необхідно пред"явити те, що можливо: розкриття вбивства Гонгадзе, розкриття отруєння Ющенком, розкриття фальсифікації президентських виборів – спроби державного перевороту. Цього народу вистачить, щоб він відчув політичну волю і силу нової влади, і тоді він підтримає вас на парламентських виборах. До того ж і у ваших опонентів, у разі реалізації вами пп. 2 і 3, буде чим зайнятися, щоб не плутатися під ногами. Вони повинні бігати по закордону і думати як не сісти у в"язницю...".

У книзі Березовський стверджує, що він особисто не має політичних інтересів в Україні, але має і величезні зв"язки і можливості впливати через Україну на Росію, і що проти демократичних сил України в новій виборчій кампанії працюють російські політологи, пише газета "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Березовській видав книгу "Мій майдан Незалежності"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі