пʼятниця, 19 жовтня 2012 12:49

"Батьківщина" і "Свобода" підписали угоду про коаліцію - місце Кличка за столом залишилось порожнім
10

Фото: Фото: Ольга Москалюк

Об'єднана опозиція та "Свобода" підписали угоду про створення коаліції демократичних сил у наступному парламенті.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби УДАР і Об'єднана опозиція йшли разом, вся ПР вже сиділа б на валізах у Борисполі" - експерт

Не зважаючи на те, що на столі стояла табличка із прізвищем лідера УДАРу Віталія Кличка, він так і не прийшов.

В угоді у двох екземплярах поставили свої підписи Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов, Олег Тягнибок, Юрій Гримчак, Сергій Соболєв, Борис Тарасюк, В'ячеслав Кириленко, Анатолій Гриценко.

Перед процедурою підписання Яценюк зазначив, що опозиційні сили сформували те об'єднання, яке має подолати Партію регіонів. Яценюк також повідомив, що цю угоду також підписала Юлія Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "УДАРі" клянуться, що не дружитимуть з ПР у парламенті

"До виборів залишився тиждень. Дуже важливо, як будуть підраховані голоси. Але сьогоднішня наша зустріч і наше рішення дають відповідь на запитання, що буде 29 жовтня - чи здатна українська опозиція сформувати демократичну коаліцію у Верховній Раді", - наголосив він.

Яценюк нагадав, що в угоді про початок процедури імпічмента президенту, скасування мовного закону та соціальні ініціативи.

В свою чергу лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що угода є цементом у домовленостях опозиційних сил, лідер Громадянської позиції Анатолій Гриценко додав, що цей документ є свідченням того, "що за цим столом не ділять портфелі".

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" і "Свобода" підписали угоду про коаліцію - місце Кличка за столом залишилось порожнім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі