вівторок, 22 лютого 2011 12:03

Азарову не сподобались квоти у торгівлі з ЄС

Азарову не сподобались квоти у торгівлі з ЄС

Складність переговорів щодо створення Зони вільної торгівлі з країнами Євросоюзу полягає у вимогах введення квотуння.

Про це заявив під час зустрічі з членами Європейської бізнес-асоціації прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Залишились чуттєві для нас позиції. Група переговорників в ЄС притримуються квотного принципу при формуванні ринку сільськогосподарської продукції. Встановлюється квота на ввезення свинини в країни ЄС - 1000 тонн. Хіба можна погодитись з такою квотою?" - зазначив чиновник.

Азаров наголосив, що Україна зацікавлена у створенні Зони вільної торгівлі з ЄС, але за умови балансу між експортом та імпортом. Прем'єр впевнений, що торгівля між нашими країнами має бути вільною.

Голова уряду також вважає, що в цьому питанні має бути знайдений компроміс.

"Ми його (компроміс - ред.) пропонуємо нашим партнерам: "Якщо ви вважаєте квоти обов'язковими, зробімо їх нормальними. Варто передбачити перехідний період, наприклад, років 10, за які взагалі відійдемо від квотного принципу", - запропонував Азаров.

Крім того, він висловив жаль з приводу того, що Україну не бачать на ринку автоперевезень, адже вона має що запропонувати.

Як повідомлялось раніше, голова підрозділу Генерального департаменту з питань торгівлі Європейської комісії, керівник переговорної групи від Єврокомісії з питань створення зони вільної торгівлі з Україною Філіп Куїссон заявив, що Україна і Європейський Союз підпишуть угоду про створення вільної економічної зони у 2011 році.

Зараз ви читаєте новину «Азарову не сподобались квоти у торгівлі з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі