пʼятниця, 09 листопада 2012 17:51

Азаров: "Зрозуміло, що ніяких перевиборів не буде"

Азаров: "Зрозуміло, що ніяких перевиборів не буде"
Микола Азаров. Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Микола Азаров упевнений, що перевиборів в Україні не буде.

Про це він написав у Facebook, відповідаючи на запитання одного з користувачів соціальної мережі.

"Зрозуміло, що ніяких перевиборів не буде", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк ініціює консультації щодо відмови опозиціонерів від мандатів

Крім того, він вважає, що опозиція "свідомо готувала всі ці провокації". "Дуже прикро, що іноді люди піддавалися на такі провокації і брали участь на виборчих дільницях у цих подіях, а по суті, заважали роботі дільничних виборчих комісій", - додав прем'єр-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставку робили на Кличка, але він "здувся" - Чорновіл

Також, на його думку, якби "цього не було, то підсумки можна було б підвести значно швидше".

Водночас пізніше прес-служба уряду поширила коментар Азарова, в якому сказано, що "уряд серйозно стурбований ситуацією, яка склалася із підрахунком голосів на виборах до Верховної Ради у деяких одномандатних виборчих округах".

Азаров просить ЦВК "забезпечити завершення підрахунку голосів у передбачені законодавством строки та вжити для цього всіх необхідних заходів", пише Українська правда.

Він також доручив правоохоронним органам "розібратися зі всіма фактами порушень, які мали місце, дати їм правову оцінку та вжити необхідних заходів правового реагування".

"Безумовно, за підсумками виборів ми врахуємо всі зауваження міжнародних спостерігачів, щоб зробити виборче законодавство більш досконалим і таким, що повністю відповідає європейським нормам та вимогам.

Вважаю, що необхідно повернутися до розробки Виборчого кодексу, який дасть змогу ефективно удосконалити виборче законодавство", - сказано у коментарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВР мала б прийняти закон щодо повторних виборів замість постанов - ЦВК

Крім того, Азаров доручив Міністерству юстиції після офіційного оголошення результатів виборів "ініціювати проведення круглого столу із залученням політичних партій, громадських організацій, експертів для аналізу недоліків, виявлених під час проведення виборчої кампанії 2012 року, та внесення пропозицій щодо вдосконалення виборчого законодавства".

Це вже третій коментар Азарова протягом п'ятниці. Усі три позиції суттєво відрізняються одна від одної. Зокрема, у попередній заяві прем'єр  закликав керівників партій, які представлені у Верховній Раді, приступити до переговорів щодо формування "великої коаліції".

Як відомо, президент Віктор Янукович заявив, що в проблемних округах будуть проведені перевибори.

Зараз ви читаєте новину «Азаров: "Зрозуміло, що ніяких перевиборів не буде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі