вівторок, 15 лютого 2011 13:26

Азаров визнав, що влада "піарить" Тимошенко

Азаров визнав, що влада "піарить" Тимошенко

Прем'єр Микола Азаров вважає, що Міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг втрутився у внутрішні справи України.

Такий висновок можна зробити його відповідь на питання газети "SME", про те, що Шварценберг побоюється, що справа екс-міністра економіки Богдана Данилишина є політичною.

"Я раджу всім іноземним дипломатам діяти згідно з дипломатичним статусом. Він, насамперед, вимагає невтручання у внутрішні справи. У пана Шварценберга є якісь реальні докази? Якщо так, він мав би їх представити", - сказав Азаров в інтерв'ю, переклад якого наводить Иносми.

Він також погодився з твердженням про те, що Данилишин погодився отримати політичний притулок через те, що офіційна Прага не довіряє українським судам.

"Напевно, це означає, що Прага не довіряє нашим судам. Мене дивує однобічне рішення, що його переслідують з політичних причин", - сказав він.

"Їм варто було б вислухати й іншу сторону. Особисто я вважаю, що Данилишин ніколи не був чиновником, він був ученим....Це була абсолютно не підготовлена людина, яка абияк підписувала документи. Можливо, він не розумів, що робить. Але раз він скасував тендери на держзакупівлі й дозволив купувати в одного виробника, ясно, що він порушував закон. Дай боже, щоб він робив це без власної вигоди, або не розумів, що робить", - зазначив прем'єр.

На запитання про те, що влада переслідує Тимошенко, прем'єр зазначив, що екс-прем'єр має навпаки подякувати владі за PR.

"На свій захист вона говорить дуже багато. Але нічого конкретного. Ми ще й забезпечили їй PR, за який їй слід було б нам дякувати", - додав керівник уряду.

Відповідаючи на запитання про зниження рейтингу України з категорії "вільна" у категорію "частково вільна" у результаті дослідження Freedom House, він сказав:

"Хтось відніс нашу країну до якоїсь категорії. Я звик працювати з фактами. У нашої опозиції немає можливості висловлювати свою думку в ЗМІ? Лідер опозиції з'являється на телебаченні набагато частіше голови уряду".

"Це легко перевірити - ми становимо рейтинги. Тимошенко з'являється на екрані приблизно в п'ять разів частіше, ніж я. Це факт. Я міг би обвинуватити наших журналістів у тому, що в них цензура щодо прем'єра", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров визнав, що влада "піарить" Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі