понеділок, 14 лютого 2011 11:26

Янукович пообіцяв, що Тимошенко не посадять у в'язницю

Янукович пообіцяв, що Тимошенко не посадять у в'язницю

Президент Віктор Янукович запевняє, що екс-прем'єра Юлію Тимошенко не посадять.

Про це розповів американський політик-лобіст, президент Інституту перехідних демократій Брюс Джексон в інтерв'ю газеті "Сегодня".

За словами політика, у цьому його запевнив глава держави під час зустрічі.

"Перше, що сказав мені Янукович: Юлю не посадять у в'язницю. Так чого ж ви домагаєтеся, викликаючи її в прокуратуру? Мені у відповідь сказали, що не знають", - розповів він.

У той же час у БЮТ не виключають арешту лідера опозиції.

"Не впевнений, що при владі логіка візьме верх над емоціями", - зауважив "бютівець" Андрій Шкіль.

У той же час, представники "регіоналів" відзначають, що про арешт Тимошенко мови бути не може, "оскільки її захищає Захід".

"Головне завдання справ проти неї - дати зрозуміти бізнесу, що з Юлею зв'язуватися не варто", - пише видання.

Основною діяльністю Брюса Джексона є підтримка східноєвропейських держав щодо їхнього вступу до НАТО. Під час виборів президента Грузії він входив у виборчий штаб Михайла Саакашвілі. Брюс Джексон також відомий тим, що негативно ставиться до Росії.

Раніше президент Віктор Янукович заявляв, що зацікавлений в тому, щоб Тимошенко себе захистила.  "Я в цьому зацікавлений більш ніж будь-хто. Я хочу побажати Юлії Володимирівні, щоб вона знайшла можливість себе захистити", - зазначив він.

Генпрокуратура порушила проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко дві кримінальні справи. Її звинувачують в нецільовому використанні коштів отриманих за Кіотським протоколом. Крім того у відомстві стверджують, що екс-прем'єр ухвалила рішення про закупівлю автомобілів за завищеними цінами.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв, що Тимошенко не посадять у в'язницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі