четвер, 15 грудня 2011 11:46

Азаров пообіцяв будувати щороку 15 млн кв метрів житла

Азаров пообіцяв будувати щороку 15 млн кв метрів житла

Прем'єр-міністр Микола Азаров обіцяє, що збільшить щорічний об'єм житла, яке здають в експлуатацію, до 15 млн кв м. Про це він заявив журналістам під час брифінгу на відкритті дитячого садка у Солом'янському районі Києва, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"У цьому році ми вийдемо на рівень здачі житла приблизно 10 млн кв м. Це майже у двічі більше, ніж минулого року, і в рази більше, ніж у 2008-2009 роках. Плануємо виходити на рівень здачі житла приблизно 15 млн кв м", - сказав Азаров.

Він упевнений, що, аби це житло стало доступним для людей, потрібно піднімати заробітні плати.

"Виникає питання: а хто буде купувати це житло? Тому я невипадково говорив про зарплати. З рівнем заробітної плати у 5-7 тисяч гривень можна видавати довгострокові кредити, і люди зможуть купувати житло. З рівнем зарплати у 1,5 тисячі грн ми житлову проблему з місця не зрушимо. Адже все в економіці та країні взаємопов'язано", - зауважив чиновник.

Також прем'єр повідомив, що уряд розглядає питання власників житла.

"Ми обговорювали питання об'єднання власників житла. Це дуже важлива організаційна форма, яка дозволить по-господарському ставитись до житла. От ми віддали на приватизацію квартири, а хто ж став власником будинку і мережі? Потрібно, щоб людина відчувала себе власником не лише квартири, а й усього будинку", - підкреслив Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Азаров пообіцяв будувати щороку 15 млн кв метрів житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі