пʼятниця, 02 серпня 2013 11:49

Азаров переніс на 3 місяці набуття чинності нових правил оцінки майна

Азаров переніс на 3 місяці набуття чинності нових правил оцінки майна
Микола Азаров. Фото: tsn.ua

Прем'єр-міністр Микола Азаров, який знаходиться в даний час у відпустці, підписав внесення змін до постанови про перенесення термінів вступу в силу нового порядку оцінки нерухомості з метою оподаткування - до 1 листопада, який набрав чинності з 1 серпня 2013 року.

Відповідну постанову уряду № 501 від 1 серпня 2013 року "Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 4 березня 2013 № 231", оприлюднено на його сайті.

Згідно з документом, термін дії використання звітів про оцінку, проведених суб'єктами оціночної діяльності, продовжено до 31 жовтня 2013 року, тоді як в даний час термін вже закінчився (31 липня 2013 року).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Головна функція Мінюсту сьогодні - прикривати "темні справи" влади" - експерт

Як повідомлялося, Кабмін у четвер ухвалив рішення про відтермінування на три місяці набуття чинності нових правил оцінки майна, яку ініціювало міністерство юстиції.

Голова Мін'юсту Олена Лукаш повідомляла, що таким чином уряд врахував пояснення Фонду держмайна, що за три місяці відстрочки кількість і рівень оцінювачів в країні значно збільшиться.

Як повідомлялося з посиланням на ФДМ, новий порядок оцінки нерухомості з метою оподаткування призведе до здешевлення цих послуг у 1,5 рази, а також значно скоротить терміни підготовки звіту про оцінку. Послуга буде надаватися в термін від одного до трьох днів.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів постановою № 231 від 4 березня 2013 затвердив порядок сертифікації суб'єктів оціночної діяльності та проведення оцінки з метою оподаткування та нарахування інших обов'язкових платежів.

Зараз ви читаєте новину «Азаров переніс на 3 місяці набуття чинності нових правил оцінки майна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі