понеділок, 07 лютого 2011 13:14

Австрія не дасть Поживанову політичний притулок – експерт

Австрія не дасть Поживанову політичний притулок – експерт

Політолог Вадим Карасьов, вважає, що екс-голову Держкомрезерву Михайла Поживанова можуть повернути в Україну. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Поживанов, на відміну від екс-міністра економіки Богдана Данилишина, більш відома постать в українській політиці. Цей був кабінетним науковцем. А Поживанов завжди знаходився в епіцентрі економічних та політичних подій країни останніх 15 років. Якщо Генпрокуратура хоче щось накопати на нього, то може звернутися до його діяльності на посаді мера Маріуполя, заступника голови Київської адміністрації, голови Держкомрезерву. Якщо взяти за дужки якісь його бізнесові інтереси, якщо вони були, на таких посадах можна знайти те, що може стати підставою для відкриття справи", - зазначив експерт.

Карасьов сумнівається, що Поживанов зможе отримати політичний притулок у Австрії, де він знаходиться. "Як це зробив Данилишин в Чехії. Представники влади в цій країні більш чутливі до різних проявів авторитаризму або псевдоавторитаризму в пострадянських країнах, аніж у Австрії. Це тиха, мирна, капіталістична країна. Вона ментально не зможе зрозуміти, якими особливостями характеризується українська політика", - зауважив він.

"Поживанов сам зізнався, де знаходиться, бо спецслужби його б все одно знайшли. Не такі вони й безпорадні. Тут справа техніки", - додав політолог.

Нагадаємо, СБУ порушила кримінальну справу стосовно Михайла Поживанова. Винесено постанову про притягнення його як обвинуваченого у здійсненні розкрадання державних коштів на суму майже 35 млн. грн. Його оголошено у розшук. Днями Поживанов зізнався, що живе і працює в Австрії.

Зараз ви читаєте новину «Австрія не дасть Поживанову політичний притулок – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі