понеділок, 27 березня 2017 16:21

Аваков повідомив про звільнення викраденого чиновника

Аваков повідомив про звільнення викраденого чиновника
Валерія Людмирського звільнили після 8 місяців полону. Фото: facebook.com

Правоохоронці звільнили голову департаменту електропостачання Укрзалізниці Валерія Людмирського, викраденого в липні минулого року.

Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков у своєму Facebook.

"Поліція Київської області провела блискучу операцію і звільнила Валерія Людмирського, викраденого 18 липня 2016-го. Двох фігурантів справи затримали, схрон-бункер для заручників встановили, вилучили зброю та вибухівку. Проводять заходи щодо розшуку та затримання організатора та замовника злочину.

За даними слідства, організатор і члени його групи прибули в Україну легально 2015-го і залишалися на території країни незаконно понад два роки. Під час реалізації злочинного задуму вони завербували громадянина України, мотивували його прийняти іслам, і за його сприяння купили приватний будинок в селі Фастівець Київської області. Потім у підвалі будинку обладнали схрон-бункер із двома камерами для тривалого утримання заручників", - поінформував Аваков.

Він додав, що затримані - громадяни України та Росії.

"Надії було не багато. Я дуже вдячний співробітникам поліції", - сказав на брифінгу Людмирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали чоловіка, який викрав маршрутку та поранив поліцейського

Начальника департаменту електропостачання Укрзалізниці Валерія Людмирського викрали під час прогулянки з собакою 18 липня 2016 року. Зловмисники застрелили собаку і під загрозою застосування зброї змусили потерпілого сісти в їх автомобіль. Пізніше викрадачі вступили в контакт із сім'єю з вимогою €10 млн викупу.

Зараз ви читаєте новину «Аваков повідомив про звільнення викраденого чиновника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі