вівторок, 16 листопада 2021 09:48

Аваков не вірить у другий термін Зеленського

Аваков не вірить у другий термін Зеленського
Аваков пробув міністром внутрішніх справ сім з половиною років. Фото: Reuters

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не вірить, що президент Володимир Зеленський переобереться на другий термін.

Про це він сказав в інтрерв'ю "Українська правда".

Аваков відкрив офіс за кілька метрів від одного із заїздів до Офісу президента.

- Чи вірите у другий термін Зеленського? - журналіст.

- Ні, не вірю – ексміністр.

"Для того, щоб потрапити на другий термін, йому потрібно зараз серйозно змінити структуру управління, яку він вибудовує в державі. Мені здається, що він поки що до цього не готовий", - сказав Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У партії Зеленського з'явилася нова голова

Також колишній міністр заявив, що Зеленський може програти вибори "кому завгодно".

"На його полі з'явився Разумков. Зараз вони його виженуть із парламенту – і він отримає ще 5%. Антирейтинг, який зараз з'являється у Зеленського, він неминучий у будь-якої людини, яка керує країною в такій ситуації, в якій ми знаходимося.

Але одна справа витратити свій рейтинг на створення, а інша витратити його на інтриги. Я дуже хочу, щоб за підсумками його президентства він сів, глянув на себе в дзеркало і сказав: я витратив його на щось позитивне, крім Великого будівництва", - сказав Аваков.

Ексміністр заявив, що Зеленський загнав себе у пастку.

"Ця пастка трапилася, коли відбулися парламентські вибори і ми здобули монобільшість. І раптом жодного балансу не залишилося: "я можу все". І ось це "я можу все" стало шаленою пасткою. Він із благих намірів почав приймати дедалі більше волюнтаристських рішень. А якість його оточення не дозволила йому грамотно опонувати.

І поступово-поступово виробилася така авторитарна манера. При тому, що він людина позитивних якостей, він затяг себе в цю пастку. І з неї важко вийти", - сказав Аваков.

4 листопада в ефірі телеканалу "Україна 24" Аваков заявив, що РНБО "штампує санкції", а теки подавали за хвилини до засідання.

Також розкритикував кадрову політику влади.

У Авакова "відставковий синдром", відповіли в Офісі президента.

Зараз ви читаєте новину «Аваков не вірить у другий термін Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі