середа, 24 серпня 2022 12:06

Спецтема: Війна Росії проти України

"Армія повністю змінилася" – як для України пройшли пів року повномасштабної війни

"Армія повністю змінилася" – як для України пройшли пів року повномасштабної війни
Війна зайшла у тупик, підкреслює військовий експерт. Фото: "Укрінформ"

24 серпня виповнюється пів року з початку повномасштабної війни, яку проти України почала Росія. За цей час країна стала сильнішою, а армія повністю змінилася. Проте наразі війна зайшла у глухий кут. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Січень.

"За ці пів року Україна повністю змінилася. Ми стали сильнішими, об'єдналися. Повністю змінилася наша армія. Вона і до того була на хорошому рівні. А зараз – одна з найсильніших у світі. Ми фактично переходимо на стандарти НАТО. У нас будуть сучасні ракетні системи, танки. Змінилася також система управління військом. Вона стала мобільнішою і сучаснішою. Армія має високоточну зброю. В той час як Росія повертається до стандартів СРСР", – говорить Січень.

Війна зайшла у тупик, підкреслює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тиха українізація": як на заході України переселенцям допомагають вивчати українську мову

"З одного боку Росія не може наступати, бо вичерпала свій потенціал. З іншого боку ми не можемо швидко звільнити окуповані території, бо діємо зовсім іншими методами. Росіяни просто знищують міста. А ми так не можемо. Доводиться діяти більш вибірково – наносити удари по складах, командних пунктах. Своїх людей вбивати не будемо", – каже Січень.

Війна перейшла у затяжну фазу, вважає експерт.

"Хоча росіяни зараз почали формувати нові батальйони. Але люди туди не хочуть йти. Навіть у депресивних регіонах. Воювати хочуть тільки ті, хто сидить у тилу. Молоді не хочеться вмирати на війні. У нас же патрітизм нікуди не дівся. Люди йдуть воювати. Пів року війни повністю змінили нашу країну", – додає Січень.

24 лютого президент Росії Володимир Путін о 4-й ранку вийшов в прямий ефір та оголосив про початок "військової операції на Донбасі". Після того в різних містах України почали лунати вибухи. По всій Україні ввели воєнний стан.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти, зокрема, 24 лютого наступали російські загарбники.

Зараз ви читаєте новину «"Армія повністю змінилася" – як для України пройшли пів року повномасштабної війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі