середа, 01 травня 2019 10:50

Вірменія не пускала українського нардепа на вимогу РФ

Вірменія не пускала українського нардепа на вимогу РФ
Вірменія послідовно займає проросійську позицію, каже нардеп Мустафа Найєм.

Народного депутата Мустафу Найєма у вівторок не пускали у Вірменію на вимогу РФ. Про це він повідомив у Facebook.

У вівторок увечері парламентарій прилетів до Єревану на запрошення Східноєвропейського центру виступити на форумі з антикорупційних органів.

На паспортному контролі депутат пред'явив звичайний паспорт, а не дипломатичний.

"Після тривалої перевірки офіцери повідомили, що в базі даних стоїть позначка "заборона на в'їзд". На прохання пояснити причину, сказали, що невідомо і повідомити не можуть. Просто небажана особа", - написав Найєм.

Через якийсь час прийшли ще 2 співробітників міграційної служби і пояснили, що заборона стоїть не від Вірменії, а "на вимогу третьої країни".

"У Вірменії таке вже траплялося з нашими громадянами. Заборони виставляються на вимогу Російської Федерації в рамках синхронізації бази прикордонної служби Вірменії зі списком санкцій РФ", - заявив нардеп.

Після з'ясування всіх обставин Найєма все-таки пустили у Вірменію з відміткою "одноразово".

"А наша консульська служба настійно порадила ставити посольство до відома про свої пересування, і після закінчення візиту прибути до аеропорту в супроводі посла або консула", - додав Найєм.

Вірменія послідовно займає проросійську позицію у всіх конфліктних питаннях між Україною та РФ, зауважив парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія тестує на Донбасі новітню військову систему

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у ПАРЄ уникнув відповіді на питання "чий Крим?". Політик спробував відвести розмову в напрямі того, що він за діалог, стабільність і розвиток, зауваживши, що перебуває у непоганих взаєминах як з Києвом, так і з Москвою.

Зараз ви читаєте новину «Вірменія не пускала українського нардепа на вимогу РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі