середа, 09 січня 2013 18:03

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Януковичу передали лист Тимошенко

Януковичу передали лист Тимошенко
Фото: obozrevatel.com

За дорученням лідера опозиції Юлії Тимошенко народні депутати фракції "Батьківщина" передали до адміністрації президента лист, адресований президенту Віктору Януковичу.

Про це під час брифінгу повідомив народний депутат, голова Політради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба політичної сили.

За його словами, в адміністрації президента зареєстрували лист Тимошенко "і пообіцяли, що протягом доби цей лист потрапить до Віктора Януковича". Турчинов нагадав, що в листі йдеться про початок Тимошенко акції громадянської непокори через продовження політичних репресій і знущань безпосередньо над нею та іншими політв'язнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" вимагають, аби Рада позбавила депутатських повноважень нових міністрів

"Через неможливість інакше впливати на ситуацію Юлія Володимирівна розпочала акцію громадської непокори", - наголосив Турчинов. - Більше того, ми вимагаємо негайного розглянути питання щодо виконання резолюції ПАРЄ, Європейського парламенту та вимог інших цивілізованих країн щодо припинення політичних репресій і декриміналізації українського законодавства".

Він додав, що опозиція вимагає також прийняти постанову Верховної Ради щодо європейської інтеграції України, "тому що головна перепона на шляху до європейської інтеграції – політичні репресії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доній: новий уряд вже не просто проросійський — він відверто російський

"Коли Верховна Рада продемонструє підтримку щодо європейського шляху України – починати потрібно із припинення знущання над політв'язнями та їх звільнення і приведення українського законодавства та реалій до європейського законодавства", - підкреслив депутат.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу передали лист Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі