неділя, 10 листопада 2013 14:05

Януковичу найкраще, аби закону по Тимошенко не було взагалі - експерт

Януковичу найкраще, аби закону по Тимошенко не було взагалі - експерт
Юлія Тимошенко. Фото: www.segodnya.ua

У питанні звільнення Тимошенко від опозиції зараз нічого не залежить.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Сергій Таран.

Він зазначив, що зараз лише одна людина впливає на рішення щодо лікування Тимошенко.

"Основне рішення прийматиме Янукович. На вихідних він проведе консультації на найвищому рівні з представниками як Росії так і Заходу і до вівторка визначитися, чи підписувати цю угоду, чи не підписувати. А всі решта факторів, в тому числі і позиція опозиції – другорядні", - сказав він.

Таран зазначив, що немає такого варіанту законопроекту щодо лікування ув'язнених за кордоном, який би влаштував владу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згадуючи Юлю в Донецьку, Азаров стукав кулаком

"Справа не в законопроекті. Він не має значення. Має значення бажання Януковича, підписувати, чи не підписувати Угоду про асоціацію. Зараз у нього зникає таке бажання. Єдине, що б зараз влаштувало Януковича це, якби цього законопроекту не було взагалі, а Тимошенко і далі перебувала у в'язниці. Тоді вже можна підписувати що завгодно", - зазначив політолог.

"Він через якісь свої внутрішні фобії не хоче її випускати. І це відображено поведінкою членів Партії регіонів, які не голосують за жоден законопроект", - додав Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко вимагає особистої присутності Януковича у Раді 13 листопада

Нагадаємо, у четвер 7 листопада опозиція оголосила, що готова йти на будь-які поступки заради Тимошенко і в вже п'ятницю в парламенті проголосувала за президентський законопроект Про прокуратуру і зміни до виборчого законодавства. Раніше опозиція називала їх для себе "ультрасуперневигідними". 8 вересня Верховна Рада прийняла рішення створити спецгрупу з підготовки законопроекту про виїзд ув'язнених для лікування за кордон, який допоможе вирішити питання Юлії Тимошенко. До складу групи входить 13 депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу найкраще, аби закону по Тимошенко не було взагалі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі