субота, 21 листопада 2009 18:33

Януковича почали більше підтримувати на Заході

Януковича почали більше підтримувати на Заході

Директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна, політолог Кость Бондаренко вважає, що під час нинішньої виборчої кампанії кандидати в президенти, на відміну від 2004 року, відійшли від формування "образу ворога".

Як повідомили в Інституті Горшеніна, таку думку він висловив під час прес-конференції в Івано-Франківську.

Бондаренко зазначив, що в 2004 році на Сході України чітко знали, що "ворогом є Віктор Ющенко, який несе з собою примусову українізацію, військові бази НАТО на території України". На Заході України вважали, що "ворогом є Віктор Янукович, що веде за собою армію донецьких бандитів, який, прийшовши до влади, здасть Україну Росії".

Сьогодні ж рейтинги Януковича в західному регіоні країни наближаються до 10%, а Тимошенко, яка активно працює на Сході, має всі шанси отримати там до 25% голосів виборців.

Проте, шанси двох основних претендентів на перемогу, на думку Бондаренка, на сьогодні практично рівні.

"У Тимошенко відзначається, хоч і слабка, динаміка зростання рейтингу – вона змогла подолати межу 20%, чого їй довгий час не вдавалося. У Януковича показники ростуть на Заході України, але пропорційно він втрачає електорат на Сході України. Водночас у Києві його позиції істотно зміцнилися", - вважає політолог.

За його словами, обидва кандидати намагаються заручитися підтримкою регіональних еліт, чий вплив на політичні процеси в країні різко зріс за останній час.

"Сьогодні ми спостерігаємо унікальне явище: не регіональний бізнес шукає підтримки у кандидатів в президенти, а самі кандидати просять місцевий бізнес їх підтримати", - відзначив Бондаренко.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Януковича почали більше підтримувати на Заході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі