пʼятниця, 13 травня 2011 14:41

Янукович збільшив повноваження СБУ

Янукович збільшив повноваження СБУ

Президент України Віктор Янукович підписав закон, що надає Службі безпеки України право ініціювати арешт терористичних активів на невизначений термін.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Відповідний закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються арешту активів, пов'язаних з фінансуванням тероризму та фінансових операцій, встановлених відповідно до резолюції Ради безпеки ООН Верховна Рада ухвалила 21 квітня.

Законом визначається, що провадження у справах щодо накладення арешту на такі активи, зняття арешту з таких активів і надання доступу до них здійснюється на підставі подання керівника СБУ України, або його заступника.

Відповідне подання вноситься до суду першої інстанції за підсудністю, встановленою Кодексом адміністративного судочинства, в письмовій формі і повинно містити назву адмінсуду, поштову адресу, а також номер засобу зв'язку заявника, підстави звернення з таким поданням, перелік документів та інших матеріалів, які додаються з даного питання.

У випадку, якщо вимоги такого подання не будуть дотримані, суд повідомляє про це заявника і зобов'язаний надати йому строк для усунення недоліків.

Постанова по суті заявлених вимог приймається судом у закритому судовому засіданні не пізніше наступного робочого дня з дня надходження такого подання з повідомленням і за участю тільки заявника, без повідомлення особи власника активів, пов'язаних з фінансуванням тероризму.

Судове рішення щодо арешту таких активів, а також зняття арешту і надання доступу до них є остаточним і підлягає негайному виконанню.

Зараз ви читаєте новину «Янукович збільшив повноваження СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі