середа, 26 вересня 2012 07:31

Янукович запевнив, що претензій щодо демократичності виборів не буде

Янукович запевнив, що претензій щодо демократичності виборів не буде
Фото: president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович сподівається, що після парламентських виборів до України не буде претензій в плані дотримання демократичних стандартів.

"Закінчаться вибори, почнуться нові відносини, відновлені відносини з багатьма країнами Європейського Союзу та і з США, тому що Україна проходить сьогодні черговий тест на зрілість. Тому ці вибори не повинні бути гірше минулих", - сказав В.Янукович.

Відповідаючи на запитання українських журналістів у вівторок у Нью-Йорку про його оцінку резолюції Сенату США у зв'язку зі справою екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, В.Янукович зазначив, що до подібного роду резолюцій слід ставитися серйозно.

"Безумовно, нам треба ставитися до всіх подібного роду резолюцій серйозно. Але ми також знаємо оцінки та Державного департаменту, і Білого Дому. Вони трохи розрізняються", - підкреслив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волошин розповів, коли резолюція Сенату США перетвориться для Януковича у страшний сон

У той же час, глава української держави зазначив, що "не нам давати оцінку американському Сенату", це справа громадян Америки.

Президент також підкреслив важливість дотримання Закону про вибори народних депутатів України: "Я відверто скажу, ми розраховуємо на те, що після виборів, ми до цього будемо ставитися дуже принципово... і, безумовно, ми будемо прагнути до того, щоб вибори були чесними ", - додав український президент.

Разом з тим, він зазначив, що багато чого буде залежати і від самих учасників виборів. "Це людський фактор, але що стосується влади, влада більше, ніж будь-хто зацікавлена ??в тому, щоб вибори були оцінені як чесні, прозорі і демократичні", - сказав В.Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович запевнив, що претензій щодо демократичності виборів не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі