середа, 29 червня 2011 13:36

Янукович вступив у партнерські відносини із Монголією

Янукович вступив у партнерські відносини із Монголією

Президент України Віктор Янукович та президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж підписали спільну заяву двох країн про розвиток партнерських відносин.

Як повідомили у прес-службі глави держави, також у присутності двох президентів було підписано міжурядову угоду про співробітництво у галузі попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, міжурядову угоду про співробітництво в галузі культури, міжурядову угоду про співробітництво в галузі вищої освіти.

Крім того, сторони підписали протокол між урядами України та Монголії про внесення змін до Положення про міжурядову українсько-монгольську комісію з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва та План співробітництва між Міністерством закордонних справ України та Міністерством закордонних справ і торгівлі Монголії на 2012-2013 роки.

"Ми також дійшли згоди, що першочерговим питанням порядку денного українсько-монгольських відносин є підвищення ефективності співробітництва у  галузях промисловості, сільського господарства і науки", - заявив під час зустрічі Янукович.

За його словами, в ході обміну думками з монгольським колегою стосовно найбільш нагальних і чутливих глобальних питань, зокрема, щодо протидії гострим викликам сучасності, було відзначено схожість або наближеність підходів України і Монголії до шляхів їх розв'язання.

"Серйозність наших спільних намірів і поставлених перед урядами завдань дозволяють з оптимізмом дивитися у майбутнє українсько-монгольських відносин", - наголосив Янукович.

Разом з тим, президент Монголії висловив упевненість, що зв'язки між Монголією та Україною будуть поглиблюватися й надалі.

"Ми маємо можливість співпрацювати у багатьох галузях, зокрема таких, як військова, гірничо-видобувна, сільське господарство", – зазначив Цахіагійн Елбегдорж.

Зараз ви читаєте новину «Янукович вступив у партнерські відносини із Монголією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі