пʼятниця, 22 лютого 2013 12:19

Янукович все ще мріє про знижку на російський газ

Янукович все ще мріє про знижку на російський газ
Фото: president.gov.ua

Рано чи пізно Україна домовиться з Росією щодо зниження ціни на газ.

Про це сказав президент Віктор Янукович під час "Діалогу з країною" з нагоди третьої річниці з дня інавгурації.

"Ми не зупиняли перемовини з нашими російськими партнерами і ми значно просунулися у цих переговорах. Але поки остаточного результату немає. Сподіваюся, ми знайдемо компромісне рішення, яке дозволить нам знизити ціну на газ, який постачаємо з Росією", - запевнив він.

Президент додав: "Нам реально (потрібно) відновити разом із Росією нормальні стосунки у газовій сфері. Ми не втрачаємо надію. Нам треба думати, як використати нашу газотранспортну систему. І крім Росії, нам ніхто не дасть гарантії прокачки (по ГТС) об'ємів газу. Нам треба думати, як цю систему модернізувати".

Янукович зауважив, що Україна має дуже багато питань для вирішення.

"У нас є оптимізм. Незважаючи на ці складнощі, які є у ці три роки, ми витримали величезний іспит. Ми зберегли сьогодні національні інтереси. Ми значно просунулися вперед у програмах енергозбереження і у нас з'явився той досвід, якого раніше не було. Як кажуть, у складні часи завжди перевіряється можливості людини - хто як може тримати удар. А висновки роблять наші партнери і суспільство", - зазначив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович все ще мріє про знижку на російський газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі