субота, 08 червня 2013 14:10

Янукович випустить Тимошенко, щоб розколоти опозицію - Корчинський

Янукович випустить Тимошенко, щоб розколоти опозицію - Корчинський
Дмитро Корчинський Фото: svobodnaya.odessa.ua

Керівник громадської організації "Братство" Дмитро Корчинський переконаний, що президенту України вигідно відпустити Юлію Тимошенко за кордон. Про це він сказав у коментарі для Gazeta.ua.

"Про людське око президент хоче здатися милосердним і добрим правителем, якому шкода, що така гарна жінка поневіряється за гратами. Насправді ж Янукович випускає Тимошенко за кордон з чисто прагматичних міркувань. Він розуміє: якщо вона буде на волі, то ні про яку узгоджену політику опозиції мови бути не може. І на майбутніх президентських виборах не буде узгодженого опозиційного кандидата. А це йому на руку", - зауважив політик.

Тимошенко може втрутитися в боротьбу за крісло президента у 2015 році, припустив керівник "Братства".

"Вона як особистість сильніша за всіх опозиційних лідерів. У той же час найвищий рейтинг — у Віталія Кличка. Найбільші сподівання має Арсеній Яценюк, а найбільші амбіції — Олег Тягнибок. Без Тимошенко вони могли б сяк-так домовитися, а коли Юлія Володимирівна втрутиться у гру, то всередині опозиції почнеться безперервна війна. Тимошенко постарається до початку виборчої кампанії домогтися зняття судимості через європейські інстанції", - сказав Корчинський.

На думку експерта, екс-прем'єрці не зашкодять інші кримінальні справи, які порушені проти неї.

"Нові кримінальні справи тягнутимуть, що триматиме Тимошенко в підвішеному стані. Але вона уже знаходиться на тому рівні популярності, у такій точці своєї долі, що додаткові кримінальні справи її тільки прикрашатимуть", - зауважив він.

Що ближче до виборів, то раціональнішою стане політика президента, припустив Корчинський.

"Йому вигідно буде, щоб Тимошенко повернулася в Україну перед початком виборчої кампанії і взяла участь у грі всередині опозиції. Тоді йому легше буде перемогти. Нині опозиція, з одного боку, слабка, а з іншого — прагматична. Коли в її стан повернеться Юлія Володимирівна, то діяльність опозиції стане більш романтичною. А це призведе до розколу", - упевнений політик.

Нагадаємо, за повідомленням ЗМІ, українська влада погодилася випустити Юлію Тимошенко на лікування за кордон в обмін на обіцянку не займатися політикою.

Зараз ви читаєте новину «Янукович випустить Тимошенко, щоб розколоти опозицію - Корчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі