середа, 09 липня 2014 12:02

Янукович ще довго не повернеться в Україну — політолог

Янукович ще довго не повернеться в Україну — політолог
Фото: news2000.com.ua

Заява Олександра Януковича про те, що Крим є українським, нічого не означає. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Якби йшлося про те, що сімейство Януковичів якось пов'язує Україну із Кримом, то вони б приїхали сюди. Для сина колишнього президента такі слова взагалі мало що значать, бо члени його сімейства фінансують терористів на Сході. У цій заяві не варто шукати великої політики, тому що ця родина вже не є її суб'єктом. Якби його вустами хотів говорити Путін, фрази звучали б інакше: "Крим — це частина Росії". Те саме стосується сепаратистів — мали б іншу позицію", - зазначив він.

За словами експерта, за Януковичем стояв Путін до тих пір, поки Росія не була змушена визнати президентські вибори в Україні. "У молодшого Януковича залишається шанс інколи приїжджати в Україну. Хоча навряд чи його тут гостинно прийматимуть. Старший Янукович може повернутися в Україну лише в кайданах. На ньому тут багато кримінальних справ. Особливо, що стосується зимових подій на Майдані, які були неможливі без його участі. Тому він ще дуже довго не повертатиметься в Україну", - зауважив Таран.

Політолог припускає, що Олександр Янукович веде перемовини щодо повернення своїх українських активів із олігархами, які можуть впливати на владу. "Таке можливо, тому що для бізнесменів гроші часто стоять вище будь-яких політичних питань. Тому такі переговори та домовленості вважаються нормальним явищем для української політики", - додав він.

 

Зараз ви читаєте новину «Янукович ще довго не повернеться в Україну — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі