середа, 30 червня 2010 15:11

Янукович публічно поклявся, що він не проросійський

Янукович публічно поклявся, що він не проросійський

Україна буде розвивати відносини на сході не тільки з Росією, а й з більш далекими країнами.

Про це заявив президент Віктор Янукович на спільній з президентом Шрі-Ланки Махіндою Раджапаксом прес-конференції в середу в Києві.

"Географічне становище таке, що Україна повинна будувати свою політику і зі сходом, і з заходом. І ми це і робимо", - сказав він.

При цьому глава держави запевнив, що Україна в пошуках співпраці дивиться "не тільки на Росію і сусідні країни".

"Ми дивимося і далі: дивимося на Китай, дивимося на Індію. І сьогодні у нас з'явилася така можливість почати будувати відносини зі Шрі-Ланкою", - сказав він.

Говорячи про співробітництво зі Шрі-ланкою, Янукович зазначив, що насамперед наша країна зацікавлена у побудові гідроелектростанцій

Крім того, президент відзначив зацікавленість України в розвідці і розробці нафтових родовищ: "І ми це реально можемо зробити. Це питання, в яких зацікавлені наші партнери в Шрі-Ланці".

У свою чергу, президент Шрі-Ланки заявив: "Під час переговорів між українською і шрі-ланкійської сторонами ми прийшли до угоди, що є необхідність і далі розширювати співробітництво в сферах торгівлі, туризму і оборони".

За його словами, сторони домовилися провести двосторонні консультації також про створення і міжурядової комісії.

Інтерфакс-Україна
Зараз ви читаєте новину «Янукович публічно поклявся, що він не проросійський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі