пʼятниця, 28 грудня 2012 21:06

Янукович програє майже всім опозиційним лідерам - політолог про президентські вибори

Янукович програє майже всім опозиційним лідерам - політолог про президентські вибори
Андрій Золотарьов: найбільші шанси зараз перемогти Януковича у Кличка. Фото: ua.golos.ua

Віктор Янукович зараз програє всім лідерам опозиційних сил, окрім Олега Тягнибока, але це теж може бути тимчасовим.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

Говорячи про потенційного кандидата від опозиції на президентські вибори, експерт підкреслив, що наразі кожен із лідерів опозиції має сильні і слабкі сторони і тому визначити зараз найбільш сильного важко.

"Наприклад, Арсеній Яценюк — більш фаховий з точки зору законодавства, управління. Але невротик не може бути харизматичним лідером апріорі. Є в нього така вада. І коли він намагався лізти кудись на барикади, то виглядав як людина, яка жодного дня не служила в армії, а його відправили захищати країну. Це просто неприродньо", - переконаний політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович на 10% випереджає Тимошенко у президентських рейтингах - опитування

Водночас, лідер партії УДАР Віталій Кличко, на думку Золотарьов, на відміну від Яценюка не є спеціалістом і поки не готовий професійно до президентства, однак все рівно шанси стати реальним конкурентом Януковичу у нього є. "Одна з вад Кличка - це дуже слабка команда. Однак, з іншого боку, у Кличка зараз найкраща підтримка", - підкреслив він.

Водночас у Олега Тягнибока зараз найгірші стартові позиції щодо президентських виборів, однак і найкраща динаміка зростання рейтингу, зауважив експерт.

"Якщо казати, хто з опозиційної трійці переміг би Януковича 100% , то я б сказав, що це міг би бути Кличко", - наголосив він.

Золотарьов нагадав нещодавнє соцдослідження, за яким у Яценюка та Кличка однакові шанси на вихід у другий тур. Так за Яценюка проголосувало б 16,1% українців , за Кличко — 16,0%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За Януковича-президента проголосують 25,8% українців - провладне соцопитування

"Треба розуміти, що це дослідження робила компанія, яка пов'язана із владою. Тому там немає даних, які могли б бути результати другого туру. Бо там якраз і "зарита собака". Адже Янукович зараз програє всім, окрім Тягнибока. Але у Тягнибока непогана динаміка", - підкреслив він.

Експерт додав: "Власне тому і розігрується ця карта президентських змагань серед опозиціонерів. І нещодавно заява Тягнибока — це певний прояв цього. І хоча логіка в цій заяві є, та варто нагадати, що насправді перемога Віктора Ющенка у 2004 році була досягнута саме завдяки об'єднанню зусиль, а не тому що кожен йшов своєю колоною".

Зараз ви читаєте новину «Янукович програє майже всім опозиційним лідерам - політолог про президентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі