пʼятниця, 28 грудня 2012 15:14

Чим швидше опозиція визначиться з єдиним кандидатом на 2015 рік, тим краще - експерт

Чим швидше опозиція визначиться з єдиним кандидатом на 2015 рік, тим краще - експерт
Олександр Палій. Фото: glavcom.ua

Чим швидше опозиція визначиться з єдиним кандидатом на президентські вибори, тим краще.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій, коментуючи слова лідера партії ВО "Свобода" Олега Тягнибока щодо того, що опозиції не вигідно одразу визначатися з єдиним кандидатом у президенти, і узгоджувати це варто вже буде у другому турі.

"Я думаю, що значно вигідніше було б опозиції визначити вже сьогодні кандидата. Це було б набагато сильніше. Але дуже важко випрацювати те, чого ще немає", - підкреслив він.

Експерт додав: "Станом на сьогоднішній день немає такого явного кандидата, яким був свого часу Янукович з однієї сторони чи Ющенка з іншої. З низки причин. З одного боку, відсутність одного кандидата - це добре, бо не має імовірності того, що його одразу отруять чи ще щось з ним станеться. А з іншого боку — це трішки демобілізує наше суспільство. Воно має бачити одну чітку якісну сильну альтернативу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиційний кандидат переміг би, якби вибори відбувались сьогодні - Бекешкіна

У будь-якому випадку, на думку Палія, опозиціонери мають діяти у цьому питання узгоджено.

"Я думаю, що над єдиним кандидатом повинні, безумовно працювати ті, хто зможе це робити. А якщо Тягнибок має свою позицію, то він все рівно повинен бути не конкурентом, а партнером. Тому що вони мають розуміти, що якщо буде другий тур, то вже точно треба буде приймати дуже швидкі рішення щодо підтримки того чи іншого кандидата. А для цього не має бути створено штучних бар'єрів, щоби вони один про одного нічого зайвого не наговорили і не підіграли тим самим цьому режиму", - пояснив він.

Водночас, політолог зауважив, що влада наразі серйозно боїться того, що буде єдиний кандидат від опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Януковича не планує йти в президенти

"Результати виборів показали, що опозиційні партії відділи від провладних 7%. І це без мобілізації, без нормальної кампанії, з великою кількістю дискредитацій, коли все було розшарпано і коли на багатьох округах опозиція прийняла кадрові рішення, які демобілізували її виборців. Не зважаючи на все це, результати на пропорційній частині дають надію опозиції на виграш у президентській кампанії. Тому, безумовно, опозиція має прагнути до єдиного кандидата і чим швидше це питання узгодити, тим краще. Та якщо його немає, то треба над цим працювати", - підсумував Палій.

Зараз ви читаєте новину «Чим швидше опозиція визначиться з єдиним кандидатом на 2015 рік, тим краще - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі