понеділок, 11 червня 2012 11:10

Янукович розуміє лише мову тиску і грошей - політолог

Янукович розуміє лише мову тиску і грошей - політолог
Віктор Небоженко радить штрафувати представників української влади. Фото: glavcom.ua

Нинішня влада України розуміє лише мову тиску і грошей.

Про це кореспонденту Gazeta.ua заявив політолог Віктор Небоженко, коментуючи заяву єврокомісара з питань розширення та європейської політики Штефана Фюле про те, що Україна провалила верховенство права.

За словами експерта, слова Фюле - це не просто критика, а насправді "дуже сильний вирок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна провалила верховенство права - Єврокомісар

"Адже верховенство права - це найбільша цінність для ЄС. Порушення верховенства права для європейців - це гірше будь-якого іншого порушення. Верховенство права - це вам не права людини, це те, на чому тримається будь-яка державність", - зазначив Небоженко.

На його переконання, своїм висловлюванням Фюле показує, що "Янукович своєю дією приборкує Україну як державу", оскільки якщо немає права, значить, не працюють правові інститути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європі натякають, що можуть не визнати вибори в Україні

Разом з тим, Небоженко пояснив, що тільки фінансовий тиск на найбагатших людей Донецька допоможе достукатися до української влади.

"І ніщо інше: ніякі політичні чинники, правові цінності, якесь особисте ставлення для сьогоднішньої влади, для Януковича не грають жодної ролі. Вони розуміють тільки мову тиску і мову грошей. Якщо їх штрафуватимуть за кожне порушення демократії, вони дуже швидко знайдуть своє місце", - підсумував політолог.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розуміє лише мову тиску і грошей - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі