субота, 15 грудня 2012 01:19

Янукович відправив мене вчити українську мову - Рибак

Янукович відправив мене вчити українську мову - Рибак
Фото: ckpr.com.ua

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак розповів, як Віктор Янукович змушував його говорити українською мовою.

Про це він розповів у ефірі телеканалу "Інтер".

Рибак наголосив, що з дитинства був україномовним, але потім з віком перейшов на російську. Так, згадуючи дитинство, він наголосив, що батьки в нього були україномовні, а сусіди навіть, відповідаючи на якісь запитання батька відповідали: "Піди у Бендери спитай".

"А я все ходив і думав, а чого це вони так", - додав він.

Потім Рибак пішов із дому вчитися, а коли приїздив додому, то почав з батьками вже говорив "слово російська - слово українська". "Але я більш російськомовний", - наголосив він.
"Коли я перейшов віце-прем'єр-міністром працювати. І перший день, от у мене сьогодні перший день, я в такий же перший день захожу до прем'єр-міністра Віктора Федоровича Януковича і говорю: "Виктор Федорович, у меня есть вопросы. Мы должны обсудить", - розповів Рибак.

"А Віктор Федорович сидить, на мене дивиться і каже: Володимир Васильович, ідіть. Я кажу "Куда іти? Я прийшов до прем'єр-міністра, вопроси есть". А він каже: "Ідіть, ви прийшли на державну службу, але не володієте державною мовою, та ще й мене розслабляєте. Ідіть, вчіть українську мову", - продовжив спікер.

Рибак також додав, що перше "хрещення" в цьому питанні було на Івано-Франківщині.

Я приїхав зібрав людей. У залі там 500 чоловік сиділо. Я керівництву Івано-Франківської області кажу: приїхав до вас вивчати українську мову, я буду говорити, то як будуть російські слова – ви мене не лайте. Вони кажуть: гроші привезли? "Гроші є". Ну то й ми домовилися", - згадав він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович відправив мене вчити українську мову - Рибак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі