середа, 28 жовтня 2009 18:28

Янукович недосяжний для Тимошенко - опитування

Янукович недосяжний для Тимошенко - опитування
Протягом 6-23 жовтня 2009 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом інтерв"ю опитано 3999 респондентів, що мешкають в усіх областях України, у Криму та у Києві за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує 2.3% для показників близьких до 50%, 2,0% - для показників близьких до 25%, 1,4% - для показників близьких до 10%, 1,0% - для показників близьких до 5%.

Якби президентські вибори відбулися в середині жовтня, у голосуванні першого туру найімовірніше взяли б участь близько 66% виборців, а отримати достатню кількість голосів для проходження до другого туру найімовірніше могли:

Віктор Янукович – близько 41% поданих голосів

Юлія Тимошенко – 25% поданих голосів.

За такими результатами першого туру у голосуванні другого туру за кандидатури Януковича та Тимошенко в жовтні найімовірніше взяли б участь близько 66% виборців, а результати голосування могли б бути такими:

Янукович міг би отримати близько 55 % поданих голосів,

Тимошенко – близько 41% поданих голосів.

Якби до другого туру в жовтні пройшли Янукович та Яценюк, у голосуванні другого туру найімовірніше взяли б участь близько 61% виборців, а результати голосування могли б бути такими:

Янукович міг би отримати близько 60 % поданих голосів,

Яценюк – близько 36% поданих голосів.

Регіональний розподіл прихильників цих трьох кандидатів серед усіх громадян України віком від 18 років виглядає наступним чином :

Янукович, як і раніше, має значну підтримку у Східному (47%) та Південному (37%) регіонах; у Центральному регіоні за Януковича готові проголосувати 16% опитаних, у Західному -9%.

Тимошенко має найбільшу підтримку в Західному (27%) та Центральному (24%) регіонах; у Південному регіоні за неї готові віддати голоси 9% опитаних, у Східному регіоні – 5%.

Яценюк також має найбільшу підтримку в Західному регіоні (11%), у Центральному регіоні за нього готові віддати свої голоси 6% опитаних; у Південному та Східному – по 4% у кожному.

Gazeta.ua.


Зараз ви читаєте новину «Янукович недосяжний для Тимошенко - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі