четвер, 03 лютого 2011 17:45

Янукович не зумів встановити контроль над ЗМІ - експерт

Янукович не зумів встановити контроль над ЗМІ - експерт

В інформаційному плані рік президентства Віктора Януковича був провальним. Про це сказав голова Правління Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран в коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Це провальний рік. Більше тут нічого не скажеш", - зазначив він. - Використовуються ті ж методи, що і в 2003 році, коли були "темники".

Але, за словами експерта, за останні роки ЗМІ стали іншими.

"І нав'язати цензуру і систему управління через "темники" набагато важче. Якщо зараз подивитися на медійний простір, то видно, що повного контролю над ЗМІ владі не вдалося добитися. І це позитивна річ. Бо якби могли, то вже би зробили це. В країні важко ввести монополію на інформацію", - підкреслив Таран.

"По-перше, це наявність інтернету, який не можливо контролювати і близькістю до Європи. Тому встановити повний контроль на інформацію надзвичайно складно".

Нагадаємо, за рік президентства Віктора Януковича Україна у рейтингу свободи слова знизилась на 42 позиції. Про це повідомила представник організації "Репортери без кордонів" в Україні Оксана Романюк на засіданні круглого столу, що відбувся у Києві в Інституті Горшеніна. Україна за 2010 рік у рейтингу свободи слова "Репортерів без кордонів" займає 131-ше місце - після Іраку.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не зумів встановити контроль над ЗМІ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі